Behandelingen

Sportmassage

Een sportmassage is een stevige massage die wordt gegeven om de stofwisseling positief te beïnvloeden. De doorbloeding wordt verhoogd, waardoor afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden opgenomen. De afvalstoffen kunnen zich hebben opgehoopt na een lichamelijke inspanning en kunnen vermoeidheid, spierpijn, kramp of overbelasting veroorzaken. Deze massage bevordert een sneller herstel, maar zorgt ook dat de algehele conditie behouden blijft of verbetert.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is gericht op ontspanning van stijve spieren in rug, schouders of nek door kou, vermoeidheid, stress, spanning en zorgen. Draagt bij aan het tot rust brengen van de ademhaling en bevordert een goede doorbloeding. Kan een preventieve werking hebben op de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Hot- of hot/coldstonemassage

Massage met warme basaltstenen die de spieren verwarmen en ontspannen. De warmte van de stenen dringt diep in de spieren door. Draagt bij aan ontspanning van lichaam en geest en verlichting van stress. Helpt bij het verminderen van spierpijn en vermoeidheid en activeert de doorbloeding, waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd. Afwisseling van warme én koude stenen zorgt voor een verfrissend, verkwikkend effect.

Indiase hoofdmassage/hoofdpijnmassage

Een Indiase hoofdmassage is gericht op ontspanning van hoofd, gezicht, nek en schouders. Door stress en spanning ontstaat vaak hoofdpijn en pijn in nek en schouders. Indiase hoofdmassage verlicht stijfheid en pijn, en stress en vermoeidheid nemen af.  Het draagt bij aan een goede doorbloeding, waardoor afvalstoffen sneller en makkelijker worden afgevoerd. Ook de nachtrust kan er door verbeteren.

Zwangerschapsmassage

Ideale manier om zwangere vrouwen te helpen zich meer op hun gemak te voelen tijdens hun zwangerschap. Klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan kunnen door deze massage verminderd worden. Helpt bij vermoeidheid, rugklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, verminderde stoelgang en stimuleert de bloedcirculatie van moeder en baby.

Deze vorm van massage is ook zeer geschikt voor mensen die moeilijk op hun buik kunnen liggen; de cliënt ligt bij deze massage op de rug.

Massage bij fibromyalgie

Deze massage kan helpen pijn in spieren, pezen en bindweefsel te verlichten, rust te geven, vermoeidheid te verminderen en slaap te bevorderen.

Bindweefselmassage

Deze massage kan uitkomst bieden bij klachten als stress, hoofdpijn of migraine, gewrichtsklachten, slapeloosheid. Het stimuleert de doorbloeding in de huid door behandeling van de laag tussen de huid en de spieren. Resultaten kunnen zijn afname van weefselspanning, functieverbetering en het voorkomen van verergering van bestaande klachten.

Elastisch tape/sporttape/bandageren

Tapen en/of bandageren wordt gedaan ter ondersteuning van een spier of één of meer gewrichtsbanden. Hiervan wordt gebruik gemaakt ter preventie van blessures, ter ondersteuning bij herstel, of als nazorg.